Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

Miten VETERICYN Plus -tuotteet toimivat ?

 

Vetericyn Plus -tuotteiden vaikuttava aine on hypokoorihapoke (HOCl).  

Hypokloorihapoke on hurjalta kuulostavasta nimestään huolimatta  täysin luonnollinen yhdiste. Eläinten ja ihmisten valkosolut (neutrofiilit   ja monosyytit)  tuottavat tätä yhdistettä vetyperoksidista ja kloridi-ioneista  myeloperoksidaasientsyymin katalysoimana immuunipuolustuksen vasteessa taudinaiheuttajia kohdatessaan.

Tutkimusten mukaan jo 0,003% hypokloorihapokkeen käyttöliuos tuhoaa jopa 99,999% sille altistuneista bakteereista, viruksista, sienistä ja hiivoista 30 sekunnissa.

Käytännön kannalta merkityksellistä on, että tämä uskomattoman tehokas yhdiste säilyttää antiseptisen tehonsa vielä hyvinkin pienissä pitoisuuksissa. Tästä johtuen Vetericyn- tuotteissa yhdistyvät kaksi ylivertaista ominaisuutta: teho ja turvallisuus.

Monet antiseptiset aineet tuhoavat kyllä taudinaiheuttajan suurissa pitoisuuksissa, mutta niiden teho heikkenee laimennettuna. Suurissa pitoisuuksissa nämä aineet ovat useimmiten niin ärsyttäviä jo terveellekin iholle, ettei niitä ole suositeltavaa käyttää esim. avohaavaan tai herkille yksilöille.

 

 

 

Hypokloorihapoke (toiselta nimeltään alikloorihapoke) on luonnon oma ase taudinaiheuttajia vastaan.  Hypokloorihapoke reagoi biomolekyylien kanssa useilla eri mekanismeilla (mm. hapettamalla yksisoluisten taudinaiheuttajien solukalvon ja koaguloimalla bakteerisolujen proteiineja).Nykytiedon mukaan tälle toimintamekanismille ei ole muodostunut minkäänlaista vastustuskykyä eli resistenssiä. Hypokloorihapoke (toiselta nimeltään alikloorihapoke) on luonnon oma ase taudinaiheuttajia vastaan. Hypokloorihapoke reagoi biomolekyylien kanssa useilla eri mekanismeilla (mm. hapettamalla yksisoluisten taudinaiheuttajien solukalvon ja koaguloimalla bakteerisolujen proteiineja).Nykytiedon mukaan tälle toimintamekanismille ei ole muodostunut minkäänlaista vastustuskykyä eli resistenssiä.

Kaikki iholle tarkoitetut Vetericyn Plus Wound & Skin -sarjan tuotteet sekä Ear Care korvatuotteet ovat 100% turvallisia käyttää myös herkillä alueilla kuten silmien tai limakalvojen läheisyydessä sekä vastasyntyneillä eläimillä. Vetericyn Plus ei aiheuta kudosärsytystä tai kirvele.  Kaikki Vetericyn Plus -tuotteet ovat vesipohjaisia ja niiden pH on fysiologinen.